CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Tuesday, 12 April 2011

Kiamat Boleh Diramal ????

2012
Kiamat boleh diramal ?
GEMPA BUMI
banjir , ribut taufan ,
PERANG
jenayah dan
PENYAKIT BERJANGKIT
di sana sini . Mungkin ada yang terkesan dengan amaran ALLAH
Subhanahu wa Taala dan mungkin ada
 juga bersikap who cares !
Apabila kiamat dikatakan berlaku pada 2012 ,
barulah ada yang tersentak seketika . Mampukah segala musibah itu dijadikan muhasabah diri
untuk mengubah kehidupan lebih baik ??
                                                                       

''kiamat tidak akan berlaku kecuali apabila ilmu telah diangkat , banyaknya berlaku gempa bumi .. ''

TANDA-TANDA BESAR KIAMAT 
 • Keluar sejenis binatang dari perut bumi yang digelar DABBATUL ARDHI 
 • Lahirnya DAJJAL
 • Keluar asap tebal
 • Turunnya NABI ISA A.S
 • Kemunculan IMAM MAHDI
 • Matahari terbit dari ufuk barat 
 • Keluarnya suku YAKJUJ dan MAKJUJ
 • Diangkat AL-QURAN dan perkara-perkara yang baik
 • Runtuhnya KA'ABAH
 • Terdengar tiupan SANGKAKALA pertama 
 • Ada azan tak dijawab
 • Tiga kali GEMPA BUMI,sekali di TIMUR,sekali di BARAT,dan yang ketiga di SEMENANJUNG ARAB  
KIAMAT 2012  RAMALAN KAUM MAYA
Kebelakangan ini ramai yang membuat ramalan kiamat akan berlaku pada sekian-sekian tarikh . Bahkan peminat panggung wayang tidak sabar-sabar menantikan tayangan filem berjudul ''2012'' pada 12 NOV 2009 serentak di seluruh dunia . Hasil karya Roland Emmerich itu mengajak penonton menyelami isu kemanusiaan dan tanggungjawab dalam menghadapi suasana kiamat .
Sebelum ini , Pengarah dan penerbit filem terkenal dari Jerman terlibat dalam pembikinan 17 filem seperti The Noah's Ark Principal (1984) , Ghost Chase ( 1987) , Eye of The Storn (1991) , Independence Day (1996) , Godzilla ( 1998) , The Day After Tomorrow (2004) dan 10,000 BC (2008).
Roland yang tidak mahu lagi membuat filem berkaitan bencana tetapi terpaksa berubah fikiran apabila melihat sambutan orang awam terhadap ramaln kiamat 2012 berdasarkan kalendar kaum Maya , sehingga mencapai lebih 240 juta hit di internet . Ini mendorong beliau mengkaji secara terperinci mengenai ramalan tersebut . Filem 2012 diedarkan Columbia Picture dan dibintangi John Cusack , Amanda Peet , Danny Glover , Thandie Newton dan Oliver platt . Pengambaran filem tersebut bermula pada Ogos tahun lepas di vancouver , Kanada . Sejak 10 tahun kebelakangan ini , ramalan bangsa Maya itu semakin banyak diperbualkan melalui Internet . Kaum maya yang berasal dari tengah Amerika Selatan dianggap mahir dalam penguasaan ilmu astronomi , sistem kalendar dan perhitungan bintang . Pakar arkeologi mempercayai mereka yang mempunyai peradaban tinggi dan unik . namun khazanah ilmu kaum Maya tersebut dimusnahkan tentera penjajah Sepanyol selepas 1517 . hanya saki baki beberapa tulisan dan sistem kalendar Mayan yang masih misteri sehingga kini
''UMAT ISLAM JANGAN TERLALU TAKSUB SEHINGGA MEMPERCAYAI DENGAN YAKIN KANDUNGAN FILEM 2012 YANG MENGAITKAN HARI KIAMAT BAKAL BERLAKU PADA TARIKH BERKENAAN ''1 comments: